Informacja prasowa: Zapisy uzupełniające na 27. Bieg Powstania Warszawskiego

20 lipca 2017
Zapisy uzupełniające 27.Bieg Powstania Warszawskiego

Informacja prasowa

Zapisy uzupełniające na 27. Bieg Powstania Warszawskiego!

Informujemy, że po dokonaniu weryfikacji zgłoszeń do 27. Biegu Powstania Warszawskiego, w dniu 22 lipca (sobota) o godz. 15.00 rozpoczniemy zapisy uzupełniające do biegu. Zapisy te będą możliwe tylko w formie rejestracji internetowej wykonywanej bezpośrednio z wcześniej założonego konta uczestnika, na naszej stronie: www.aktywnawarszawa.waw.pl.

Wszystkich mieszkańców Warszawy prosimy o wcześniejsze odbieranie pakietów.

Jednocześnie przypominamy, że koszt pakietu w dniach 22 i 23 lipca wynosi 50 zł. Od dnia 24 lipca opłata za pakiet wynosić będzie 60 zł. Dokonanie opłaty bez zarejestrowania do biegu nie będzie honorowane, a opłata nie będzie zwracana.

Zapisy internetowe na 27. Bieg Powstania Warszawskiego oraz 4. Bieg Zdobycia PAST-y rozpoczęły się w nocy z 29 na 30 czerwca dokładnie o godzinie 00:01. To druga w tym roku impreza z cyklu Zabiegaj o pamięć, organizowana przez Stołeczne Centrum Sportu Aktywna Warszawa. W tegorocznej edycji dla biegaczy przygotowano 11 000 pakietów startowych.

Pakiety można odbierać osobiście w Biurze zawodów do 28.07. br. Biuro zawodów  mieści się będą w  sali im. Kisielewskiego w Pałacu Kultury i Nauki, Plac Defilad 1, wejście od strony ul.  Marszałkowskiej i  jest czynne w następujących godzinach:

• w poniedziałki i w środy (24, 26  lipca ) od 14.00 do 20.00;
  • wtorki i piątki (21, 25, lipca ) w godzinach 12.00 – 18.00;
  • w czwartki  (20, 27  lipca ) w godzinach 10.00 do 16.00;
  • w sobotę (22  lipca ) w godzinach  10:00 – 14:00;
  • w piątek 28 lipca w godzinach 10.00 – 14.00

Możliwy jest odbiór pakietów z zapisów internetowych, również przez osoby upoważnione.

W dniu zawodów 29 lipca zgłoszenia tylko dla osób spoza Warszawy przyjmowane będą:

• w godzinach 8.00 – 9.00 w biurze przed budynkiem PAST-y,
    ul. Zielna, tylko dla zawodników uczestniczących w Biegu Zdobycia PAST-y;
  • w godzinach 16.30 – 18.30 w biurze zawodów na ośrodku POLONIA ul. Konwiktorska  6.

Bieżące informacje o Biegu można znaleźć na stronie www.aktywnawarszawa.waw.pl oraz na fanpage’u Zabiegaj o pamięć.

Partner strategiczny: PKO Bank Polski
Sponsor techniczny: 4F
Partner medyczny: Lux Med
Oficjalny napój: OSHEE
Sponsorzy: Garmin, Nissan
Patronaty honorowe: Muzeum Powstania Warszawskiego, Fundacja Polskiego Państwa Podziemnego, Związek Powstańców Warszawskich, Światowy Związek Żołnierzy AK,  Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych,
Patroni medialni: TVP Warszawa, Trójka, BiegamBoLubię, Sport.pl, Runners' World, Polska Zbrojna, Polska Biega, Maratończyk.pl, MaratonyPolskie.pl, Fotomaraton.pl, Żyjesz.pl;
Partnerzy: IBIS Stare Miasto, i-Sport, DMX Komputery, Centrum Handlowe ARKADIA, Knight Frank, Grupa Historyczna Zgrupowanie Radosław, Warsaw Eagles, MPWiK, Nolens PR, BeBrave, Platronics, Fundacja Action-Life

Biuro prasowe biegu:
Marcin Kuriata